Wat doet een haptotherapeut?

Het is belangrijk dat ik als haptotherapeut bij jou pas. Daarom vertel ik je graag hoe ik werk.

Positieve gezondheid

Ik werk vanuit het idee van positieve gezondheid. Jij bent meer dan de klacht waarmee je bij mij komt. Ik ga uit van je kracht, van wat je wél kunt. En wat wil je daarnaast nog leren? Waar wil je heen? Daarin neem ik meerdere aspecten van je leven mee, omdat een klacht op één aspect vaak samenhangt met hoe je op andere gebieden functioneert.

Samen op zoek

Samen gaan we op zoek naar wat jij op dat moment nodig hebt. Dat doen we door te praten, door ervaringsoefeningen en door het werken op de behandelbank. Soms kan het helpen om de oorzaak te vinden en die echt aan te pakken, al is haptotherapie er niet zozeer op gericht om dingen te fixen. Het leert je ook om dingen te laten zijn wat ze zijn. En op andere momenten heb je dus misschien gewoon behoefte aan praktische tips.

Wat je precies nodig hebt, kan per sessie veranderen. Daarom blijven we hier steeds samen naar zoeken. Dat kan alleen als je mij vertrouwt en als je je bij mij op je gemak voelt. Dan kan ik je laten ervaren waar het misgaat en wat wel goed voelt voor jou. Dat is voor iedereen anders. Jouw therapie is echt jouw proces.

Voelen wat je voelt

Tijdens de sessies ben ik er helemaal voor jou, je kunt mij alles vertellen, je kunt bij mij altijd oprecht reageren. Ik help je om te voelen wat je voelt en om dat gevoel onder woorden te brengen. Soms zijn gevoelens te groot om alleen te voelen. Ik bied jou een veilige omgeving om die grote gevoelens te voelen.

Aanraken

Aanraken en aangeraakt worden is een hele directe manier van contact maken. Je kunt door middel van aanraking ervaren dat je mag zijn wie je bent en dat is dikwijls een krachtige ontdekking, zeker als je als kind deze manier van in contact zijn weinig ervaren hebt.

Het kan zijn dat nu je dit leest je een beetje schrikt van het idee dat ik je ga aanraken tijdens de sessies. Aanraken is inderdaad een belangrijk onderdeel van haptotherapie. Maar ook hierin volg ik jou. Als jij (nog) niet klaar bent om aangeraakt te worden, dan steken we de therapie op een andere manier in. Ook ervaringsoefeningen en gesprekken maken deel uit van haptotherapie.

 

Meer informatie

Spreekt mijn manier van werken je aan? Bel me dan voor meer informatie of een afspraak. Op dit moment is het in verband met de hoeveelheid lopende trajecten en de huidige wachtlijst niet mogelijk om u aan te melden in de praktijk. Zodra dit wel weer kan vindt u deze info op de website.

Of haptotherapie je verder gaat helpen en of ik een goede therapeut ben voor jou, weet je na ongeveer drie sessies.